Русенският университет отваря филиал в Молдова. Това предвижда Споразумение между правителствата

...
Русенският университет отваря филиал в Молдова. Това предвижда Споразумение между правителствата
Коментари Харесай

Русенският университет отваря филиал в Молдова

Русенският университет отваря филиал в Молдова. Това планува Споразумение сред държавните управления на България и Молдова.

Така за първи път ще бъде основано отделение на българско висше учебно заведение измежду историческата българска общественост зад граница.

Ще се даде опция за непосреден достъп до българското висше обучение на забележителен брой молдовски жители от български генезис от Тараклийския регион и Гагаузия.

Споразумението ще способства за подсилване на българското съзнание на локалното население, за опазване и разпространение на българския език, история, просвета и обичаи в Молдова.

Обучението в поделението ще се организира по специалности в професионалните посоки и образователните стратегии, упълномощени от Националната организация за оценяване и акредитация на България или други организации, регистрирани в Европейския указател за обезпечаване на качество във висшето обучение.

Образователният развой ще се води на български, румънски и британски език и ще се подкрепя методологично и организационно от Русенски университет „ Ангел Кънчев “.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР